Skip to content

Digitale wraakoefening, de kracht van internet.

februari 20, 2008

Iedereen is zich bewust van de kracht van internet, toch was ik behoorlijk onder de indruk van de volgende wraakoefening. Een psychologe gaf op (het conservatieve) Fox nieuws een slechte recensie over het spel Mass Effect zonder het ooit echt gezien te hebben. Het spel zou zeer sexueel getint zijn. Zij moest het daarna hard ontgelden.

Na weigering van rectificatie over enkele uitspraken sloeg een groep gamers terug. Op Amazon werden 500 (!) vernietigende recensies (zie een aantal hieronder) gepost bij een aantal boeken van de psychologe. Die vielen allen in de populariteits charts naar beneden.

Het interessante van dit verhaal is de ongekende platheid van internet die naar boven komt. Iedereen heeft een stem. De psychologe heeft uiteindelijk haar eerdere recensie heel snel teruggenomen, zodra haar boeken in de amazon charts naar beneden vielen. Ook is het bijzonder dat je bij haar boeken op Amazon als aanbeveling allemaal games ziet waaronder Mass Effect.

Een belangrijke learning is dat je altijd dicht bij jezelf moet blijven. Doe als persoon of bedrijf geen uitspraken waar je niet achter staat, of die je niet duidelijk kan ondersteunen.

Lees op volkskrant.nl het hele verhaal.

Geschreven door bartfuzzle.

Amazon recensies bashing
Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: