Skip to content

Waar ben je geweest?

februari 28, 2008

Van RapidSugar naar Orange in TrackrVorige maand al gezien op Frankwatching en nu zelf geprobeerd: Trackr. Met een geleende Bluetooth GPS ontvanger (dankjewel @Dutchcowboy) ben ik aan de slag gegaan en heb een paar tests gedaan. Het werkt fantastisch!

Je kunt ermee bijhouden welke route je aflegt en dit vervolgens uploaden naar je eigen Trackr account. We zijn net voor een evaluatie naar Orange gereden en hebben Trackr laten meelopen. Zoals je kunt zien hebben we de toeristische route genomen, half door de binnenstad. Prachtig om te zien hoe lang je er over hebt gedaan, hoe snel je gemiddeld hebt gereden en hoe hard je waar hebt gereden. Dit laatste wordt aangegeven in kleur en is dus makkelijk te volgen. En ik zie meteen dat het de volgende keer een stuk sneller en efficiënter kan. Naast speelgoed een mooi leermiddel dus.

Ideaal ook voor op vakantie: je kunt je route achteraf uploaden en precies zien waar je wanneer hoe hard bent langsgekomen. (Combineer dit zelf met foto’s je hebt een online logboek.) Fijn ook dat je je nieuwe snelheidsrecord op de autobahn kunt bewaren. Helemaal geweldig is dat je niet een permanente internetverbinding nodig hebt om routegegevens te bewaren. Je kunt verschillende tracks op je telefoon bewaren en achteraf in een keer uploaden. Wat weer scheelt in de kosten over de grens.

Wat mij betreft de beste mogelijkheid is nog wel het bekijken van je route in Google Earth. Kwestie van bestandje lokaal opslaan en op GE slepen. Het detailniveau is zo hoog dat je bijna kunt zien welke rijbaan je hebt gebruikt op de snelweg.

Van RapidSugar naar Orange

Enthousiasmeer je vrienden en je kunt elkaar live gaan volgen. Hoef je ook niet meer moeilijk uit te leggen hoe je bij die ene kroeg moet komen waar jij al drie bier aan het wachten bent.

Ga proberen!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: