Skip to content

240.000kg aan EK-Welpies…vervuiler Albert Heijn!

juli 21, 2008

Voor de grap heb ik er net een gewogen, op onze poststukkenweger. En Albert Heijn EK-Welpie weegt 10 gram. Nu las ik net op een oude Molblog dat de AH-actie geleid heeft tot het uitreiken van maar liefst 24 miljoen Welpies aan de gretige Welpie-freaks bij de kassa. Dat is dan 240.000kg aan Welpies, of een ruime 200 stuks aan personenauto’s op de weegschaal. Of zo u wilt: een middelgrote Boeing 747 Jumbo met een halve tank vol. En dat met een grote smak op de Nederlandse vuilnisbelt!

Want ja, na het treurige en troosteloze verlies van het Nederlands elftal heeft iedereen zijn harige Welpie met een stevige, boze gooi in de prullenbak doen verdwijnen. Terecht! En toen? Was dat het einde van het leven van de ooit zo vrolijke Leeuwenzoon?

Hier heeft AH een stevige kans laten liggen. Want in het jaar dat iedereen graag zijn of haar steentje bijdraagt aan het milieu heeft AH niet nagedacht over een slimme recycle campagne rondom de Welpies. Stel je voor, bij een elftal Welpies retour krijg je 10% korting op je boodschappenkar. Zoiets? Of…een Welpie op je kratje bier of Goudse kaas levert 25% korting op voor dat betreffende artikel. Slim toch?

Ach. Het zal wel zo zijn dat het logistieke apparaat van AH slechts is berekend op uitstoot van Welpie-afval, en niet op de verwerking en recycling ervan.

Toch jammer, dat ’s lands grootste kruidenier niet op de kleine Welpies blijft letten….een troosteloos einde op de vuilnisbelt is het gevolg.

Meer over groen: lees dit aardige artikel op FrankWatching!

Vertel….wat heb jij met al je Welpies gedaan?

Cheers!/Marco

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: