Skip to content

HotDogDay #2 – Waar ben jij?

maart 18, 2009

hotdogday2-onno1Waar o waar ben jij???

Onno ter Wisscha, Innovation Specialist bij KPN, vertelde een inspirerend verhaal over ‘Location Based Services‘ op de tweede HotDogDay van RapidSugar. Want ja, wil jij je lokatie delen met de ‘hele wereld’? Als je ouder bent dan 27 jaar sowieso niet, dat zeggen de onderzoeken. Maar ja, mijn lokatie in anonieme context – en ten behoeve – van diensten als bijv. ‘Trein’of ‘Jaap.nl’ op de iPhone geeft veel hilarische mogelijkheden. En stel nou dat je een persoonlijk aanbod sms’je krijgt als in de buurt van je favoriete winkel? Ja, toch wel interessant voor zowel consument als bedrijf. Er valt veel te zeggen over privacy en opt-in wetgeving inzake lokatie diensten, en daar zijn de ‘legal’ afdelingen bij de telecom providers nu druk mee bezig.

En Onno zette ons weer even met beide benen op de grond. Want hoewel we misschien denken dat de hele wereld aan de iPhones en de Androids is vastgeplakt, het overgrote deel aan mobiele gebruik is echt ‘gewoon’ het bellen en sms’en. En hoewel het lezen van een e-mail een iPhone best erg ok is, de combinatie van een lokatie met een ‘gepushte’ sms is vanuit oogpunt van de gemiddelde marketeer aanzienlijk interessanter, bereik!

Veel komt er aan… Google Latitude, de nieuwe iPhone 3.0 software die het mogelijk maakt voor partijen als TomTom om hun eigen TomTom app te ontwikkelen voor navigatie en te verkopen in de App Store… En KPN met Waar is Wie? Om op de hoogte te zijn – evt via Push SMS – waar je vrienden zijn.

En waar ben ik nu? Mmm, hier:  52°21’24.03″N   4°50’25.40″O

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: