Skip to content

Nieuw van RapidSugar: Individually Timed Messaging!

oktober 2, 2009

Slim algoritme RapidSugar leidt tot substantieel betere resultaten e-mailmarketing

30 september 2009 – PERSBERICHT

Mensen zijn gewoontedieren. En iedereen blijkt zijn eigen, ideale e-mail moment te hebben. Als je dit weet, dan kan je ervoor zorgen dat je je e-mail op het juiste moment aanbiedt. Waarmee de kans dat iemand je e-mailbericht leest en erop reageert, toeneemt. Het RapidSugar algoritme zorgt daarvoor. En dit resulteert in substantieel betere resultaten.
e-Mailmarketing is weer hot. Juist in een tijd van economische neergang is er behoefte aan middelen die meetbaar effectief zijn. En een goed rendement opleveren.

e-Mailmarketing kent ook uitdagingen. De inbox is vol. De ontvanger beslist in een split second of een e-mail interessant is.

Hoe kom je beter onder de aandacht bij de ontvanger?

RapidSugar heeft een oplossing. Die uitgaat van het principe dat mensen gewoontedieren zijn. En er patronen zijn in hoe mensen met e-mail omgaan.

Veel mensen openen op terugkerende momenten hun e-mail: ’s-Ochtends, bij de eerste kop koffie, tijdens de lunch, met een smartphone onderweg naar kantoor, na het avondeten. RapidSugar is in staat om die patronen te herkennen en op te slaan. En heeft deze patronen vertaald naar een algoritme. Dit algoritme bepaalt vervolgens wie, op welk moment de e-mail zou moeten krijgen.

Het algoritme is getest op e-mailbestanden van klanten van RapidSugar, waarbij er aan de inhoud en het design van de e-mail niets werd gewijzigd. De meest voorkomende resultaten over de gemailde databases waren:
– Een toename van de open ratio met ruim 5%
– Rond de 10% toename van de klik ratio

De impact op de resultaten na de klik (conversie naar sales bijvoorbeeld) namen ook toe, van enkele procentpunten tot enkele procenten. Aangezien de spreiding van de waarnemingen nogal breed was, zijn hier nog geen conclusies aan te verbinden.

RapidSugar noemt deze vorm van tijdgedreven, individueel mailen: Individually Timed Messaging (ITM).

De betekenis van ITM voor het e-mailmarketing vak is dat het aspect ‘tijdstip van aankomst’ een belangrijke factor is in het succes van de e-mailing. En dat er nu een manier is om dit effectief te doen.

Meer weten? Stuur een mail naar Sander van der Blonk, sander@rapidsugar.nl.
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: