Skip to content

Mobile Metrics meet mobiel gebruik websites

februari 3, 2010

MobileMetrics_logoRapidSugar, Netprofiler en aFrogLeap zijn
1 februari gestart met Mobile Metrics, een platform dat cijfers en statistieken verzameld over mobiel gebruik van websites en e-mails. Mobile Metrics richt zich op heel Europa en het gebruik ervan is gratis.

Uit een benchmark analyse van Netprofiler onder 20 Nederlandse site blijkt dat 0,7% van het internetverkeer momenteel via mobile devices plaatsvindt. De Apple iPhone is goed voor meer dan de helft van het mobiele internetbezoek.

Om het mobile gebruik van websites te kunnen meten heeft Mobile Metrics een tracker ontwikkeld, Java Script- en pixelversie, die meet via welk mobiel platform en met welke browser de website wordt aangeroepen. Tevens meet het de lokatie door middel van Reverse IP Lookup. Eens per maand wordt er een gedetaileerde rapportage uitgegeven. Zowel het gebruik van de tracker als de rapportage zijn gratis.
Grafiek
Het voordeel van het gebruik van de Mobile Metrics tracker is dat deze ook gebruikt kan worden voor e-mail verkeer, waarbij gemeten wordt welke e-mails op wat voor platform/mobiel gelezen wordt. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn de tracker te gebruiken voor applicaties.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: