Skip to content

De democratisering van sociale netwerken

februari 4, 2010

Wellicht is bij iedereen bekend dat de groei van het gebruik van sociale netwerken groot is. Hier de slides van een presentatie door Amanda Lenhart, onderzoekster verbonden aan het Pew Internet & American Life Project, waarbij de groei van het gebruik van sociale netwerken (2005 tot 2009) in kaart is gebracht. De presentatie werd gehouden op 8 oktober 2009.

Strekking van de presentatie is dat aan het begin van het onderzoek in 2005, het gebruik van sociale netwerken was voorbehouden aan early adapters en dat het gebruik tegenwoordig is gedemocratiseerd en gebruikt wordt doorr alle lagen van de bevolking, met diverse opleidingen en alle leeftijden.
Is deze presentatie nu 1 op 1 over te nemen op de Nederlandse situatie? Natuurlijk niet, de situatie in Amerika is natuurlijk anders dan in Nederland. Het is echter wel waarschijnlijk dat eenzelfde situatie ook voor Nederland geldt.

Pew Internet & American Life Project is een van de zeven projecten die samen het Pew Research Center vormen. Een neutrale non-profit “fact-tank” die informatie vergaart en verstrekt over de issues, houdingen en trends die vorm geven aan de Amerikaanse samenleving en de wereld. Het Pew Internet & American Life Project doet specifiek onderzoek naar de impact van internet op familie, gemeenschappen, werk, het dagelijks leven, opleiding en politiek klimaat.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: