Skip to content

Reputy levert Co-Chair International Committee van de Online Trust Alliance

februari 11, 2010

Online Trust AssociationCasper Schoute van Reputy, een bedrijf gespecialiseerd in email deliverability en online trust, is sinds 1 januari 2010 Co-Chair van de International Committee van Online Trust Alliance (OTA).

De OTA heeft als missie een vertrouwd ecosysteem te creëren en een bijdrage te leveren aan de eliminering van email- en internetfraude, misbruik en cybercrime, met als gevolg de verbetering van het vertrouwen en de bescherming van bedrijven en consumenten. De organisatie is in september 2007 opgericht om de problematiek rond consumer trust en brand reputation meer aandacht te geven en om oplossingen hiervoor op te stellen. Leden van de organisatie zijn onder andere Bank of America, PayPal, Cisco en Microsoft.

Online trust is een vraagstuk dat niet alleen gebonden is aan de regio Noord-Amerika waar de OTA is gevestigd. De International Committee heeft tot doel de werkzaamheden van de OTA op internationaal gebied bekend te maken, uit te breiden en nieuwe leden te werven. Door samenwerkingen aan te gaan met (inter-) nationale initiatieven van overheden en brancheorganisaties streeft de OTA haar doel na wereldwijd een veiligere online omgeving voor consumenten te realiseren.

Reputy is de eerste in Nederland die zich op het gebied van onder andere online consumer trust en brand reputation heeft gespecialiseerd. De visie van Reputy is dat bedrijven merkdifferentiatie en concurrentievoordeel realiseren door verbeterd online vertrouwen bij hun gebruikers. Door aansluiting bij de OTA bevinden bedrijven zich aan de frontlinie van de online trust discussie. Een voordeel van lidmaatschap is het helpen vormen van (internationale) standaarden en best practices. Reputy moedigt partijen die belang hebben bij consumenten vertrouwen in internet aan, zich aan te sluiten bij OTA. Het uitgebreide netwerk van OTA members biedt veel mogelijkheden om kennis uit te wisselen.

Online trust is een erg belangrijke issue voor overheden, zo ook het Witte Huis. President Obama heeft Howard Schmidt, tot voor kort OTA board member, aangesteld als cybersecurity coordinator.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: